CURS DEProgramare în C++ pentru elevii de gimnaziu și liceu

Cursuri suport pentru materia de la liceu sau pentru admitere la liceu cu profil Informatică

Live, online, asistat de profesor

Limbajul de programare C++ a fost dezvoltat, la începutul anilor ’80 de către danezul Bjarne Stroustrup la Bell Labs din New Jersey, SUA. El se bazează pe limbajul de programare C, dar este un limbaj orientat pe obiect. Este considerat cel mai versatil limbaj de programare și poate fi folosit pentru a programa direct echipamente hardware sau pentru a construi pagini web. Datorită modului logic în care este conceput este utilizat până în zilele noastre ca instrument de învățare pentru cei care vor sa deprindă programarea calculatoarelor.

Cursurile de programare C++ de la Inventika se adresează următoarelor categorii de elevi:

 • Cei care își doresc să se familiarizeze cu domeniul programării C/C++;
 • Cei care au nevoie de suport pentru cursurile de informatică organizate în școli și licee;
 • Cei care sunt interesați de performanță și de participarea la Olimpiade și Concursuri de Informatică;

Este important pentru copii să învețe cum să abordeze logic problemele și cum să își îmbunătățească abilitățile de rezolvare a acestora. Vor aborda mai relaxați procese complexe și vor putea să își îmbunătățească și rezultatele școlare.

Lecțiile se predau interactiv, în fața calculatorului, prin rezolvarea de probleme.

Curricula și profesorii

În funcție de interesul, viteza de asimilare și capacitățile logico-matematice ale copiilor, aceștia vor fi ghidați către grupe diferite, principiul fiind “fiecare copil în ritmul lui”, respectiv “nu forțăm/ nu obligăm niciun copil să treacă la o grupă avansată, fără a asimila noțiunile de bază” vs. “nu îi ținem pe loc pe cei care vor/pot să avanseze”.

Materia este structurată pe module care țin cont de nivelul de experiență a elevilor. La primul nivel sunt predate, pe lângă conceptele introductive, noțiuni precum: variabile, expresii logice, instrucțiuni repetitive sau șiruri de numere. Modulul pentru intermediari aprofundează noțiuni precum: divizori, numere prime, tipurile reale sau afișarea cu format. La nivelul avansat sunt introduse precum: tablouri unidimensionale, tablouri bidimensionale și baze de numerație.

 • Începători
 • Intermediari
 • Avansați
 1. Limbajul C++. Noțiuni introductive. Programe simple
 2. Noțiunea de variabilă. Citirea datelor de intrare.
 3. Expresii logice. Instrucțiunea alternativă if.
 4. Instrucțiunea compusă. Instrucțiunea alternativă case/switch.
 5. Tipul char. Codul ASCII. Comentarii.
 6. Șiruri de caractere.
 7. Fișiere text.
 8. Instrucțiuni repetitive cu număr cunoscut de pași.
 9. Instrucțiuni repetitive cu număr necunocut de paşi, condiționate superior.
 10. Instrucțiuni repetitive cu număr necunocut de paşi, condiționate superior.
 11. Prelucrarea cifrelor unui număr natural.
 12. Mai multe instrucțiuni repetitive una în alta.
 13. Șiruri de numere.
 1. Divizori. Numere prime.
 2. Cel mai mare divizor comun.
 3. Tipurile reale. Afișarea datelor cu format.
 1. Tablouri unidimensionale (vectori).
 2. Prelucrarea componentelor tablourilor unidimensionale. Construirea tablourilor unidimensionale.
 3. Inserări și eliminări de componente dintr-un tablou unidimensional
 4. Ordonarea componentelor unui tablou unidimensional.
 5. Baze de numerație.
 6. Tablouri bidimensionale.
Bogdan Stan2
PROGRAMARE ÎN C++

Bogdan Stan

Absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare la Politehnica București, Bogdan este dezvoltator de software în Python, Java și C++. De mic a excelat la informatică fiind olimpic în clasa a IV-a când a primit dispensă de a participa la o grupă de vârstă mai mare.
rares 4
PROGRAMARE ÎN C++

Rareș Bejgu

Student al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica, București. A început să învețe programare încă din clasa a V-a și a participat la multe olimpiade de informatică. Este trainer la cursul de C++.

Ce mai aștepți?

Ce mai aștepți?

ilu programare

DACĂ NU ÎȚI PLACEBanii înapoi după prima lecție

DACĂ NU ÎȚI PLACEBanii înapoi după prima lecție

0123456789001234567890 ronlecția
PROGRAM FACIL
luni - sâmbătă
GRUPE MICI
6-10 elevi
DURATA LECȚIEI
90 minute
FROM ZERO TO HERO

Preluăm elevii la orice nivel ar fi și îi antrenăm astfel încât fac progrese rapide și ajung în grupele de avansați. Totul se face în ritmul lor.

PROFESORI DEDICAȚI

Profesorii noștri folosesc cele mai noi și eficiente metode pedagogice, iar copiii se îndrăgostesc de materie și de învățare.

REZULTATE

Pregătiți de profesorii Inventika, elevii noștri participă la Olimpiada Națională de Informatică și reușesc performanțe uimitoare.

fundal programare 2

ÎNSCRIERE

După completarea și trimiterea acestui formular vei fi contactat telefonic de unul dintre consultanții noștri. Ne poți suna și tu la 0770224433.

  Înscrierile pentru acest curs se fac în tot timpul anului.

  Răspunsuri la întrebări frecvente

  CÂND SE DESFĂȘOARĂ CURSURILE DE PROGRAMARE C++?

  Cursurile de programare se desfășoară pe tot parcursul anului,  avem deschise înscrieri tot timpul anului și începem o grupă nouă de fiecare dată când se strâng suficienți solicitanți.

  Programul fiecărei grupe este stabilit de profesor împreună cu elevii. Cursurile se desfășoară live, online, o dată pe săptămână, iar o lecție durează 90 de minute.

  CUM POT SĂ ÎMI ÎNSCRIU COPILUL?

  E simplu. Ne puteți trimite un mesaj prin formularul din site. Unul dintre colegi vă va contacta pentru a afla detaliile și pentru a stabili care este cea mai potrivită grupă pentru copilul dumneavoastră. Dacă grupele sunt deja formate, veți ocupa un loc într-o nouă grupă în formare. 

  Cursurile de programare C++ pot încep atunci când se strâng suficienți elevi pentru a forma o nouă grupă, dar înscrierea se poate face oricând cu precizarea că în cel mai rău caz puteți aștepta câteva săptămâni până la debut.

  POT SĂ ALEG ZIUA ȘI ORA PENTRU CURSUL COPILULUI?

  Dacă îți înscrii copilul pentru prima dată, iar grupele nu au fost încă formate, vei putea să alegi programul după posibilitățile rămase. Avem toată deschiderea să stabilim acest lucru împreună cu părintele astfel încât să fie toată lumea mulțumită.

  CARE ESTE VÂRSTA MINIMĂ LA CARE POT SĂ-MI ADUC COPILUL LA CURSURI?

  Cursurile de Lego WeDo sunt adresate copiilor între 6 și 9 ani, cele de Lego Spike copiilor între 10 și 16 ani, iar cele de programare C++ încep de la minimum 10 ani.

  DACĂ ÎNSCRIU MAI MULȚI COPII BENEFICIEZ DE O REDUCERE?

  Da, oferim o reducere de 5% pentru fiecare copil în plus indiferent dacă este fiul/fiica dumneavoastră sau un prieten al copilului.

  Abonează-te